Epi-Care free

Klinisk testet epilepsi-alarm i et armbånd

Bærbar epilepsialarm, skabt til brug i hjemmet

Epi-Care free overvåger epileptiske anfald på en enkel, sikker og hensigtsmæssig måde.

Epi-Care free består af en lille sensor, der bæres om håndleddet ligesom et ur. Sensoren sender data om armens bevægelser til selve alarmen, der konstant analyserer musklernes bevægelserne. Når alarmen registrerer et tonisk-klonisk epileptisk anfald, sender den straks et alarmkald. Alarmen kan sendes til telefoner, personsøgere, og en lang række GSM-baserede kommunikationssystemer.

Din lokale Kommune kan i nogle tilfælde bevilge en alarm som et hjælpemiddel efter servicelovens §112. Læs mere om bevilling af hjælpemidler her

Alarmen kan både bruges om dagen og under søvn. Bemærk at Epi-Care free kun registrerer tonisk-kloniske epileptiske anfald. Vi har skrevet mere om hvordan vores alarmer genkender tonisk-kloniske anfald her.

 
Epi-Care+free5.jpg

1. Epi-Care free bæres som et armbånd

Sensoren overvåger håndens bevægelser. Den vejer ca. 15 gram og har 24 timers batteritid.

danishcareepicarefree3.jpg

2. Epi-Care free registerer et anfald

Sensoren opdager de karakteristiske bevægelser der kendetegner et tonisk-klonisk epileptisk anfald.

Danish-Care-Epi-Care+free3.jpg

3. Alarmen bliver videresendt

Der sendes en alarm til plejepersonale eller pårørende. Der kan benyttes personsøger og GSM sender. Alarmen kan kobles til alle almindelige telefonsystemer. 

 
Det er slut med at monterer epilepsialarmer på senge. Epi-Care free kan overvåge epileptiske anfald dag og nat, alt sammen med samme armbånd.

Enkel at bruge

Epi-Care free er enkel at betjene. Tag armbåndet på, tænd for bordapparatet og alarmen virker.
Det tager ca. 1 time at oplade Epi-Care free, derefter holder armbåndet strøm i et døgn. Vi anbefaler at opladningen, sker når brugeren ikke er alene, f.eks. under morgen- eller aftensmaden.

Det er også nemt at føre dagbog over anfald med Epi-Care free. I bordapparatet er der en log med tidspunkt og dato for alarmer mv.

 
Epi-Care free er klinisk testet og benyttes på førende institutioner, blandt andet Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund.

Genkender tonisk-kloniske anfald

Armbåndets indbyggede elektronik genkender de karakteristiske kramper, der opstår ved et tonisk-kloniske epileptisk anfald. Epi-Care free reagerer ikke på dagligdags bevægelser, som f.eks. at spise, læse, eller sove.
Det tonisk-kloniske anfald er et epileptisk krampeanfald, der starter med en pludseligt stivhed af kroppens muskler. Denne fase efterfølges af den kloniske fase, hvor der er rytmiske trækninger og rykninger i arme og ben. Vi har skrevet en artikel der beskriver anfaldet, og giver en række nyttige links

 
Epi-Care free kan lede alarmkaldet til en personsøger, eller en telefon. Epi-Care kan alarmer over det meste GSM-baserede kommunikationsudstyr. Kontakt Danish Care Technology, og spørg os om jeres udstyr kan benyttes.

Kan ringe til telefon

Udover den indbyggede alarm, kan Epi-Care free også indstilles til at ringe til en telefon. Det eneste det kræver er, at der indsættes et SIM-kort. Numret indtastes direkte på Epi-Care free. Epi-Care free kan sende alarmer til langt det meste GSM-baserede telekommunikation.
Kontakt os og hør om Epi-Care free kan alarmere gennem dit lokale tele-udstyr, eller arbejdstelefon.

 
Epi-Care free er designet til dem der bor på bosted, har eget værelse, eller bor i eget lejlighed. Rækkevidden er tilpasset en almindelig bolig.

Leveres med 20 meters rækkevidde

Armbånd og bordapparat er forbundet trådløst med op til 20 meters rækkevidde. Derudover kan Epi-Care free tilkobles en såkaldt repeater, som kan fordoble rækkevidden.
Hvis der er behov for en endnu længere rækkevidde, så kontakt Danish Care Technology for en løsning, eller se epilepsialarmen Epi-Care mobile som du kan have med overalt.

 

Epi-Care free

Opdager Tonisk-kloniske Epilepsianfald

Den lille trådløse sensor bæres som et ur om armen

Klinisk testet

Videresendelse af alarm

Kan leveres med personsøger (Rækkevidde 50 meter)

Hvis der ønskes større fleksibilitet, kan Epi-Care free leveres med en GSM-sender (Simkort ikke inkluderet)

Sensor

Kan medtages i brusebad (IP35)

Vejer ca 15 gram

Sensoren er trådløs, og har en rækkevidde på 20 meter til basisenheden. (Kan fordobles med Repeater)

Batteri

24 timers batteritid

Indbygget genopladeligt batteri

Det tager ca. 1 time at oplade batteriet.

 
Epi-Care free er CE-mærket og opfylder kravene i det europæiske direktiv for medicinsk udstyr af første klasse (93/42/EØF)
Epi-Care free er optaget på socialstyrelsens hjælpemiddelbase, med nummeret 69490
Danish-Care-Epi-Care-free.png

Jeg vil gerne købe Epi-Care free

Danish Care Technology har ikke en webshop, men du kan let og hurtigt bestille produktet ved enten at ringe til 58500565 eller jje@danishcare.dk. Vi sælger både til institutioner og private.

Vi har åbent mellem 08:30 og 16:00 på hverdage.

Epi-Care free betyder mindre tid til overvågning og mere til pædagogik i Landsbyen Sølund

Sanne lever i Landsbyen Sølund, og får ofte epileptiske anfald. Med en Epi-Care free, behøver Sanne ikke længere at være under konstant observation. Det gør livet lettere - også for pædagogen Lisbeth

Det giver en frihed, at vi er sammen med Sanne, når hun har brug for os som pædagoger og ikke som overvågning.
— Lisbeth, pædagog
 

Epi-Care free er den mest gennemtestede epilepsialarm

Epi-Care free var verdens første klinisk testede armbåndsalarm. I dag er Epi-Care free den mest gennemtestede epilepsialarm nogensinde. 

Epi-Care free er klinisk testet af Epilepsihospitalet Filadelfia, Rigshospitalet og det tyske Epilepsihospital Bethel i Bielefeld. På baggrund af de kliniske test fastslår lægerne, at epilepsialarmen er et vigtigt hjælpemiddel til mennesker med tonisk-kloniske anfald. Epi-Care free er testet på voksne og større børn.

  • 144 personer har deltaget i de kliniske test af Epi-Care free og Epi-Care mobile.

  • Epi-Care teknologien er både testet under EEG-scanning og gennem interviews med langtidsbrugere i "Den virkelige verden".

Hvis du gerne vil have overblik over den kliniske test på 5 minutter, har vi skrevet en dansk artikel om resultaterne og forskningen her.

Detection of generalized tonic–clonic seizures by a wireless wrist accelerometer: A prospective, multicenter study (2013)

"In this prospective, multicenter study we showed that a commercially available wireless wrist accelerometer sensor detects Generalized Tonic-Clonic Seizures with a high sensitivity (90%) and a low rate of false alarms"

Link til det videnskabelige tidskrift Epilepsia (Engelsk)

 

User-based evaluation of applicability and usability of a wearable accelerometer device for detecting bilateral tonic–clonic seizures: A field study (2018)

"The median sensitivity (90%) and false alarm rate (0.1/d) were similar to what had been determined in Epilepsy Monitoring Unit. Patients and caregivers were overall satisfied with the device"

Link til det videnskabelige tidskrift Epilepsia (Engelsk)

 

Har du spørgsmål til Epi-Care free

Valget af en epilepsialarm er en vigtigt beslutning. Vi vil gerne hjælpe dig, med at vælge den alarm der passer bedst til dig og din familie.Du er altid velkommen til at stille os spørgsmål, enten via mail eller telefon. Vi svarer indenfor 24 timer.

Må vi behandle dit spørgsmål? *
Vi kan ikke behandle spørgsmål om din sundhed uden dit samtykke. Vi har tavshedspligt og deler aldrig dine data med andre. Læs mere om vores databeskyttelse her

Bestillinger

Du kan foretage en bestilling ved at benytte kontaktformularen. Du kan også ringe til 58500565 mellem 08:30 og 16:00 på hverdage.

Du kan se mere om hvordan du bestiller Epi-Care free her
 
Du kan se vores postadresse på vores kontakt-side.

Brugsanvisninger

Download manualen til Epi-Care free

Oversættelse

Denne tekst findes også på:

Tysk: Epi-Care free

Engelsk: Epi-Care free